Bonensalade met tomaat en munt
Bonensalade met tomaat en munt
Voor 2 à 3 personen
- bruine of witte bonen (pot) 360g, afgespoeld en uitgelekt
- little gem (bindsla) 2, grof gesneden
- rode ui 1, in halve dunne ringen
- tomaat 4, in grove blokjes
- Parmigiano Reggiano (of een vegetarisch/vegan alternatief) 50g, vlak voor gebruik geraspt
- munt 10 blaadjes, gescheurd
- DRESSING:
Dressing
- yoghurt of een vegan alternatief 3 eetl
- citroen ½, rasp en sap
- mayonaise of vegan mayonaise 2 eetl
- zout & peper, gemalen
Bereiding
- Meng voor de dressing de yoghurt, de citroenrasp en -sap en de mayonaise door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel in een ruime saladekom de bonen, little gem, rode ui, tomaat en de dressing door elkaar. Rasp de parmezaan eroverheen en garneer met munt.