Broccolisoep met avocado en cashewnoten
Broccolisoep met avocado en cashewnoten
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 stukje verse gember, fijngesneden
- 1l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 4 eetl kokosmelk
- 1 theel kurkuma
- 500 g broccoli, in roosjes
- 1 avocado, in blokjes
Voor de topping
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- 40 g cashewnoten, grof gehakt
- takje munt, fijngehakt
- 40 g tuinkers
Bereiding
- Fruit de gember en knoflook in de olijfolie.
- Voeg vervolgens de bouillon, kokosmelk, kurkuma en broccoli toe en breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer met een staafmixer, voeg de avocado toe en pureer mee.
- Top met de bosui, de gehakte noten, munt en tuinkers.