Broccolisoep met komijn
Broccolisoep met komijn
Voor 4 personen
- 400 g broccoli, in stukken gesneden (panklaar gewicht)
- 1 l groentebouillon
- kokosolie om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theel gemalen komijnzaad
- worcestershire sauce
- Ton’s Hot Peppersauce (naar smaak)
- zout en peper
Bereiding
- Kook de broccoli gaar in de groentebouillon.
- Verwarm ondertussen in een andere pan de kokosolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig (niet bruin); voeg de komijn toe en fruit mee. Laat ca. een kwartier op laag vuur zacht worden.
- Schep het uimengsel bij de broccoli in de bouillon en pureer met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep.
- Breng op smaak met worcestershire sauce, hot pepper sauce en
- eventueel nog een beetje zout en peper.