Broccolitaart met een vulling van ui en gorgonzola
Voor 6 personen, de bodem
- broccoli ca. 600 g, in roosjes
- amandelmeel 90 g
- Parmigiano Reggiano 25 g, geraspt
- eieren 3
- zout en peper versgemalen
Voor de vulling
- zonnebloemolie 2 eetl
- (gele) uien 3, in dunne halve ringen
- rode uien 3, in dunne halve ringen
- crème fraîche 2 potjes à 125 ml
- eieren 4
- gorgonzola 150 g, verkruimeld
- pizzakruiden (potje) 2 theel
- ook nodig: keukenmachine, taartvorm 24 cm ø
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal de broccoliroosjes fijn in de keukenmachine. Doe dit eventueel in delen. Roer er vervolgens met de hand het amandelmeel, de parmezaan, de eieren en versgemalen zout en peper door tot je een samenhangend geheel hebt.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier. Verdeel het broccolideeg gelijkmatig over de bodem en zijkanten van de vorm en druk goed aan. Bak de bodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de uien in 10 minuten lichtbruin en zacht.
- Haal de vorm uit de oven en verdeel de gebakken uien over de bodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche. Voeg de gorgonzola, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien. Bak de taart in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.