Bunny Chow pita
Bunny Chow pita
Voor 4 personen
- 3 vastkokende aardappelen, geschild
- olie om in te bakken
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetl tomatenpuree
- 1 eetl fijngesneden gember
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 theel cajunkruiden
- 1 theel zout
- 200 ml groentebouillon
- 3 trostomaten, in blokjes
- 1 blik (400 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 4 speltpitabroodjes
- klein handje gesneden koriander
- 1 limoen, in 4 parten
Bereiding
- Kook de aardappelen beetgaar. Snijd ze, zodra ze wat zijn afgekoeld, in blokjes.
- Verhit olie in een pan en bak de ui goudbruin. Voeg de tomatenpuree, gember, knoflook, cajunkruiden en het zout toe en bak even mee. Doe de aardappelblokjes en de groentebouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes inkoken.
- Voeg de tomaten en de kidneybonen toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat nog eens 15 minuten sudderen.
- Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vul de pitabroodjes met het mengsel en garneer met koriander. Geef er een partje limoen bij.