Caesar Salade
Caesar Salade
Voor 4 personen
- 3 kroppen little gem
- 2 sneetjes oud
- brood zonder korst, in dobbelsteentjes
- 4 eetl olijfolie + extra voor de croutons
- 2 teentjes knoflook, gepeld en 1 ervan geperst
- 3 eieren, hardgekookt, gepeld en elk in 4 parten gesneden
- 3 eetl yoghurt • sap van ¼ citroen
- paar druppels worcestershiresaus
- 1 blikje sardines (of ansjovisfilets), uitgelekt
- 50 g geraspte oude kaas
- versgemalen peper en zout
Bereiding
- Maak de slablaadjes los van de nerf en was ze. Droog de sla liefst in een slacentrifuge of dep goed droog.
- Besprenkel de broodblokjes rondom met olijfolie en meng het geperste teentje knoflook erdoor. Bestrooi met zout. Bak de blokjes krokant in een koekenpan, regelmatig omschudden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng met de staafmixer de yoghurt met olijfolie, citroensap, een teentje knoflook, worcestershiresaus en 2 van de sardinefilets tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de sla aan met de helft van de dressing en verdeel over 4 borden.
- Leg de partjes ei erbij, de overgebleven sardines, oude kaas en de croutons. Schep er de rest van de dressing over en serveer meteen.