Carpaccio van koolrabi met zoete oventomaatjes
        
    
    
                    Carpaccio van koolrabi met zoete oventomaatjes
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 bakje cherrytomaatjes (250 g)
- 4 eetl olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theel suiker
- 1 theel fijngehakte tijm
- zeezout
- 1 theel grove mosterd 
- 1 eetl witte wijnazijn 
- ½ theel honing
- 2 koolrabi’s 
- flinke handvol gemengde sla
- ½ rode ui, in flinterdunne halve ringen
- klein handje dille, fijngesneden
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de tomaatjes in een ovenschaal en meng er 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, suiker, tijm en een beetje zeezout door. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven. 
- Maak een dressing van de rest van de olie met de mosterd, azijn en honing en meng door de sla. 
- Schil de koolrabi’s en snijd ze in flinterdunne plakken. Dresseer de plakken op 4 bordjes en bestrooi ze met dille.
- Leg in het midden van ieder bord een beetje sla en leg hier de uienringen op. 
- Schep de warme tomaatjes op de bordjes en serveer.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    