Carpaccio van rode biet met haring
Voor 2 (lunch) of 4 (voorgerecht) personen
- 4 eetl witte wijnazijn
- 1 eetl grove mosterd
- 2 eetl olijfolie
- 2 eetl zonnebloemolie
- 1 theel suiker
- 1 theel honing
- 1 grote gekookte rode biet
- 2 schoongemaakte nieuwe
- haringen, in kleine stukjes
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- 1 kleine ui, gesnipperd
Bereiding
- Maak een marinade van azijn, mosterd, beide oliesoorten, suiker en honing.
- Snijd de biet in flinterdunne plakjes en giet de marinade erover. Laat ± 4 uur afgedekt staan; schep regelmatig om.
- Laat de bietenplakjes uitlekken in een vergiet (marinade opvangen) en schik ze daarna in een cirkel op 4 borden.
- Meng de haring met de lente-ui, ui en een beetje marinade en verdeel over het midden van de borden. Druppel de dressing erover.