Cauliflower buffalo wings
Cauliflower buffalo wings
Voor 4 personen
- gerookte paprikapoeder 1 theel
- komijn gemalen ½ eetl
- knoflook gemalen (knoflookpoeder) 1 theel
- tarwebloem 100 g
- sojakefir naturel 200 ml
- zout en peper
- bloemkool 500 g, in roosjes
- hete saus (hot sauce) 80 g
- ahornsiroop 1½ eetl
- plantaardige variatie op boter 1 eetl
- DIP:
- plantaardige variatie op yoghurt 100 g
- vegan mayonaise 3 eetl
- bieslook 2 eetl, fijngehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng alle specerijen met de bloem en de sojakefir in een grote kom en breng op smaak met peper en zout. Hussel de bloemkoolroosjes er goed door zodat ze helemaal bedekt zijn met het beslag.
- Leg de roosjes in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20-25 minuten in de oven. Draai ze halverwege om.
- Verhit de hete saus met de ahornsiroop en plantaardige boter even in een pannetje. Smeer hiermee de gebakken bloemkool in en zet nog 10 minuten terug in de oven tot de bloemkool mooi gekarameliseerd is.
- Meng voor de dip de ‘yoghurt’ met de vegan mayo, de bieslook en 1 eetlepel water. Serveer bij de bloemkool.