Chili met zwarte bonen, aubergine en chocolade
Chili met zwarte bonen, aubergine en chocolade
Voor 4 personen
- olijfolie 3 eetl
- aubergine 1, in kleine stukjes
- zout
- knoflook 4 teentjes, fijngehakt
- ui 1, fijngesneden
- rode peper 1, zaadlijsten verwijderd en in stukjes, + extra gesneden rode peper voor erover
- kruidenmix chili con carne 1 pakje
- zwarte bonen 1 blik van 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- gepelde tomaten 1 blik
- groentebouillon 500 ml (gemaakt van een blokje)
- limoensap 1 eetl
- maïs 200 g (potje of blik)
- chocolade puur, 2 eetl geraspt
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de aubergine met een snufje zout goudbruin. Zet opzij.
- Verwarm 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rode peper en de kruidenmix toe en bak even mee.
- Meng de bonen, tomaten, bouillon en limoensap erdoor en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg de aubergine, de maïs en tot slot de chocolade toe en laat deze smelten.
- Bestrooi eventueel met gesneden rode peper en serveer meteen.
Niet vegan? Bak dan 300 g gehakt rul en voeg dit toe.