Terug Lees dit artikel

WINACTIE en Chinese koolstamppot met geitenkaas en hazelnoten

WINACTIE: win het kookboek Stamppot!


De traditionele stamppot is aan vernieuwing toe. Dit oer-Hollandse gerecht is van oudsher nogal zware kost: stevige aardappelpuree met een flinke klont boter en volle melk, opgediend met vet spek of rookworst en jus in een kuiltje. Dat kan anders en dit kookboek staat bordenvol overheerlijke 'stampvariaties'.Stamppotjes met extra veel groenten

Vervang de aardappels (deels) door groenten, de melk en boter door plantaardige producten en de worst door mager gevogelte, vis, kaas of vegetarisch vlees. Dan heb je ineens een heerlijke en verantwoorde stamppot op je bord. Het hele gezin eet zo met gemak de aanbevolen hoeveelheid dagelijkse groenten. Meer zelfs. Zo’n gerecht zet je met plezier wat vaker op tafel. Stamppot gat zo nooit vervelen. De combinaties met natuurlijke en pure ingrediënten zijn eindeloos. Met een basis van bijvoorbeeld knolselderij, pompoen, zoete aardappel of pastinaak bereid je verrassende stamppotjes met een behoorlijke dosis vitamines, vezels en mineralen. Niet oer-Hollands misschien, maar wel oer-gezond.


Klassiekers en vernieuwende recepten

In Stamppot vind je naast de klassiekers -met extra veel groeten- vooral veel vernieuwende recepten. Wat te denken van groentestamp versierd met feta, roodbaars, Parmezaanse koekjes of oesterzwammen? Of geen worst maar geitenkaasmedaillons, geen hachee maar paddenstoelenragout. Of verstop de stamppot in een kroket, wrap of filodeeg.


Zo kun je winnen

Wil jij dit overheerlijke kookboek winnen? Vertel ons waarom jij graag stampt en dus recht hebt op dit boek. Stuur je motivatie naar: info@vitatas.nl.


Chinese koolstamppot met geitenkaas en hazelnoten


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in de bouillon (circa 15-20 minuten), giet af en stamp er een mooie puree van met 2 eetlepel olijfolie.
  2. Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de kool en paprika’s al omscheppend circa 1 minuut.
  3. Schep de groenten door de aardappelpuree, samen met de hazelnoten en de geitenkaas, warm goed door en serveer.Dit artikel delen?