Chinese koolstamppot met pittig gemarineerde karbonades
Chinese koolstamppot met pittig gemarineerde karbonades
Voor 4 personen
- 4 karbonades
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon of water
- scheutje melk
- 1 eetl olijfolie
- 1 Chinese kool, in dunne reepjes
- enkele stengels bleekselderij, binnenste - witte - gedeelte in lange repen geschaafd en een half uur in ijswater gelegd zodat ze opkrullen (garnering, optioneel)
Voor de marinade
- 2 rode chilipepers, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- ±1 cm gemberwortel, geraspt
- 2 eetl vissaus
- 1 theel bruine suiker
- sap van 1 limoen
- 2 eetl sojasaus
- 100 ml maïskiemolie
- klein handje (Thaise) basilicum, fijngesneden
- klein handje koriander, fijngesneden
Bereiding
- Pureer alle marinade-ingrediënten met een keukenmachine of staafmixer. Schep de marinade in een lage ovenschaal en leg de karbonades erin. Zorg dat het vlees goed bedekt is en laat ±4 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de karbonades, inclusief marinade, in ±25 minuten gaar in de oven.
- Kook ondertussen de aardappels gaar in bouillon of water (±15-20 minuten). Giet af en stamp er, samen met een scheutje melk en de olie, een mooie puree van.
- Schep de Chinese kool door de puree en warm goed door.
- Serveer de stamppot met de karbonades erop en verdeel de marinade erover. Garneer eventueel met krullen bleekselderij.
-