Chocolade-stoofpeertjes met hazelnootjes en kaneel
Chocolade-stoofpeertjes met hazelnootjes en kaneel
Voor 4 personen
- stoofpeertjes Gieser Wildeman 8
- suiker 60 g
- rode wijn 300 ml
- sinaasappel 1, alleen de oranje schil (zesteur of dunschiller)
- kaneelstokjes 2
- laurier 2 blaadjes
- pure chocolade couverture 200 g, in kleine stukjes
- hazelnoten 150 g, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt
- kaneel gemalen 1 eetl
Bereiding
- Schil de stoofpeertjes en doe ze in een ruime pan samen met de suiker, rode wijn, sinaasappelschillen, kaneelstokjes en laurier. Voeg er net zoveel water aan toe totdat de peertjes net onderstaan. Stoof de peertjes rustig gaar in ca. 1,5 uur. Haal de peertjes daarna uit het vocht en zet ze in de koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Doop de peertjes aan het steeltje in de chocolade en ‘paneer’ ze vervolgens met hazelnootjes.
- Strooi er met behulp van een fijn zeefje de gemalen kaneel overheen.