Chocolademousse van zijdentofu
Chocolademousse van zijdentofu
Voor 4 personen
- zijdentofu 400 g
- raw cacaopoeder 3 eetl
- banaan 1 rijpe
- ontpitte dadels 2
- pure chocolade 100 g
- kokosolie 1 eetl
- optioneel: ahornsiroop 1 eetl
- gesneden kokos handje ter garnering
Bereiding
- Laat de tofu uitlekken en doe in de keukenmachine. Voeg cacaopoeder, banaan en dadels toe en meng alles door elkaar.
- Smelt de chocolade en de kokosolie samen au bain-marie en voeg daarna toe aan de tofu in de keukenmachine. Blend door elkaar. Proef en voeg eventueel naar smaak meer zoet (ahornsiroop) of meer chocoladesmaak (cacaopoeder) toe.
- Schep de mousse in een schaal en zet een halfuurtje in de koelkast om stevig te worden.
- Rooster intussen in een droge koekenpan de gesneden kokos lichtbruin. Laat afkoelen en hak eventueel wat kleiner.
- Haal de mousse uit de koelkast en garneer met kokos.