Terug Lees dit artikel

Chocoladetaartje met koekkruiden, mandarijn en hazelnootjes

Chocoladetaartje met koekkruiden, mandarijn en hazelnootjes


Voor 8 personen


Bereiding

  1. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg een snufje zout toe.
  2. Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem.
  4. Spatel de chocolade luchtig door het eiermengsel. Zeef de bloem en de koekkruiden erboven en spatel erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ± 20 minuten af. Laat de taart daarna afkoelen en snijd in puntjes.
  5. Snijd de partjes uit de vliezen van de geschilde sinaasappel. Meng de gekonfijte sinaasappel door de cranberry-portsaus.
  6. Zet op ieder bord een puntje taart en garneer met mandarijnpartjes, saus en hazelnoten.



Dit artikel delen?