Chocoladetaartje met koekkruiden, mandarijn en hazelnootjes
        
    
    
                    Chocoladetaartje met koekkruiden, mandarijn en hazelnootjes
                    
                    Voor 8 personen
                    
    
            	        - 125 g pure chocolade
- 60 g boter + extra voor de vorm
- snufje zout
- 2 eieren
- 75 g poedersuiker
- 2 eetl koekkruiden
- 50 g bloem + extra voor bestuive
- 1 eetl gekonfijte sinaasappelsnippers 
- 2 mandarijnen, geschild 
- 4 eetl cranberry-portsaus (circa 40 gram)
- 50 g hazelnoten, geroosterd in een droge koekenpan en grof gehakt 
- kleine springvorm (20 cm)
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Smelt de chocolade met de boter au bain-marie en voeg een snufje zout toe. 
- Klop de eieren met de poedersuiker en een snufje zout tot het mengsel als een lint van de klopper loopt.
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de vorm in met boter en bestuif met bloem. 
- Spatel de chocolade luchtig door het eiermengsel. Zeef de bloem en de koekkruiden erboven en spatel erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak in ± 20 minuten af. Laat de taart daarna afkoelen en snijd in puntjes.
- Snijd de partjes uit de vliezen van de geschilde sinaasappel. Meng de gekonfijte sinaasappel door de cranberry-portsaus. 
- Zet op ieder bord een puntje taart en garneer met mandarijnpartjes, saus en hazelnoten.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    