Terug Lees dit artikel

Chocoladetaartjes met sinaasappelcompote

Chocoladetaartjes met sinaasappelcompote


Voor 4 personen


Voor de sinaasappelcompote


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain-marie. Het mengsel niet te veel roeren.
  3. Klop de eidooiers met de suiker wit romig. Klop de eiwitten stijf.
  4. Giet het eidooiermengsel, de bloem en het eiwit op de chocolade en spatel het rustig door elkaar. Draai de kom daarbij steeds mee.
  5. Vet 4 soufflébakjes in met boter en bestrooi ze met bloem.
  6. Vul de bakjes met het mengsel en bak ze 10 minuten in de oven.
  7. Verwarm ondertussen het water met het sinaasappelsap en de suiker en doe er de stukjes sinaasappel bij. Laat het 30 minuten pruttelen en vervolgens afkoelen.
  8. Bestrooi de taartjes met poedersuiker en serveer met de sinaasappelcompote.



Dit artikel delen?