Courgette-fritters met paprikadip
        
    
    
                    Courgette-fritters met paprikadip
                    
                    Ingrediënten fritters
                    
    
            	        - 4 kleine, stevige courgettes, geraspt en vocht uitgedrukt
- 8 eetl zelfrijzend bakmeel
- 50 g Parmigiano Reggiano, geraspt  
- 2 eetl kokosolie
                    Voor de dipsaus
                    
    
            	        - 1 pot gegrilde paprika’s, uitgelekt
- 1 teentje knoflook
- handje (ca. 10 g) bieslook
- 200 g roomkaas
- 1 eetl paprika gemalen (paprikapoeder)
- ½ theel cayennepeper gemalen
- snufje zout
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Meng voor de dipsaus de gegrilde paprika’s met de knoflook en de bieslook in een keukenmachine. Voeg de roomkaas, de specerijen en zout naar smaak toe en blend nog even kort door elkaar. Zet de dip tot gebruik weg.
- Doe de courgetterasp in een kom en voeg het bakmeel en de geraspte kaas toe. Maak er balletjes ter grootte van een walnoot van en druk ze plat.
- Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak hierin de fritters, in een beetje kokosolie, in 2 à 3 minuten per kant goudbruin. Serveer met de dip.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    