Terug Lees dit artikel

Courgettejam

Courgettejam


Ingrediënten


Bereiding

  1. Snijd de courgette in kleine blokjes. Schil de gember en snijd in piepkleine blokjes.
  2. Doe courgette en gember bij elkaar in een grote pan. Voeg geleisuiker en de munt toe. Gebruik je verse munt, hak die dan eerst fijn. Pers de citroen uit en voeg het sap toe.
  3. Breng het courgettemengsel aan de kook op laag vuur, roer door. Laat 10 minuten doorkoken en test of het al voldoende geleert: een druppel op een schoteltje, minuut wachten en even testen: is het stevig en jam-achtig? Als dat niet zo is: nog even laten koken.
  4. Was twee potjes af in kokendheet water, droog ze af met een schone theedoek. Schep de jam in de potten, zet ze direct op hun kop. Gebruik je weckpotten, dan hoef je ze niet ondersteboven te zetten. Laat afkoelen.



Dit artikel delen?