Courgettemuffins van amandelmeel met blauwe kaas
Courgettemuffins van amandelmeel met blauwe kaas
Voor 12 muffins
- courgette ca. 300 g, grof geraspt
- zout 1 theel + extra
- amandelmeel 200 g
- havermout 50 g
- bakpoeder 7 g
- zonnebloempitten 30 g
- blauwe kaas 50 g, verbrokkeld
- gemalen peper
- Parmigiano Reggiano 125 g geraspt
- paprika gemalen 1 theel
- eieren 3, losgeklopt
- ook nodig: muffintray van 12 holtes bekleed met papieren of siliconen vormpjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Leg de geraspte courgette in een vergiet en bestrooi met 1 theelepel zout; vermeng en laat uitlekken.
- Meng intussen het amandelmeel met de havermout, bakpoeder, zonnebloempitten, blauwe kaas, Parmezaan, paprikapoeder, peper en zout.
- Knijp de courgette heel goed uit zodat het veel vocht verliest. Dep daarna droog.
- Voeg eieren en courgette toe aan het amandelmeel-kaasmengsel en meng goed.
- Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak goudbruin en gaar in ca. 20 minuten in de oven.