Courgettequiche met kastanjechampignons
Courgettequiche met kastanjechampignons
Voor 1 quiche
- boter om in te vetten
- 7 blaadjes bladerdeeg
- beetje tarwebloem
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, kleingesneden
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 200 g kastanjechampignons, in plakjes
- 2 courgettes, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- peper uit de molen
- 200 g oude kaas, geraspt
- 3 eieren, losgeklopt
- 100 ml sojaroom
- 2 eetl pijnboompitjes
- springvorm (26 cm), ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
- Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bestrooi met een beetje bloem (zo blijft de bodem stevig).
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Roer er de kastanjechampignons, bleekselderij en de courgette door en bak dit mengsel ca. 1 minuut. Maal er wat peper over en schep in een vergiet. Laat goed uitlekken.
- Meng de kaas, eieren en de room in een keukenmachine of met de staafmixer.
- Schep de gebakken groenten in de vorm en giet het eimengsel erover. Bestrooi met pijnboompitjes.
- Bak de quiche 10 minuten op 200ºC en verlaag dan de ovenstand naar 150ºC. Bak in nog eens 30 minuten goudbruin en gaar.