Couscous met perzik en tahindressing
Couscous met perzik en tahindressing
Voor 4 personen
- plantaardige olie ½ eetl
- couscous 240g + groentebouillon
- gekookte bieten 4, in kleine blokjes
- perziken, 2, in kwarten
- bosui 2, in ringetjes
- wild wonders tomaatjes 200g, gehalveerd
- zwarte olijven zonder pit 50g, gehalveerd
- komkommer 1, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
- munt 2 takjes, blaadjes grof gehakt
Voor de dressing
- witte tahin 2 eetl
- plantaardige variatie op yoghurt haver 2 eetl
- peterselie 15g, grof gehakt
- citroen 1, uitgeperst
- knoflook ½ teen
- water 2-3 eetl
- zout
Bereiding
- Pureer voor de dressing de tahin met de haver’yoghurt’, peterselie, citroensap, knoflook, 2-3 eetlepels water en een snuf zout. Zet opzij.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking met de hete groentebouillon. Laat een beetje afkoelen en meng er dan de bietjes, bosui, tomaat, olijven, komkommer en de stukjes perzik door.
- Verdeel over 4 borden en garneer met een flinke lepel tahindressing en verse munt.