Crème brûlée met rabarber en gember
Crème brûlée met rabarber en gember
Voor 4 personen
- 4 stengels rabarber, in stukjes van 3 cm gesneden
- 160 g kristalsuiker (waarvan 40 g voor de rabarber en 120 g voor de custard)
- stemgember 4 balletjes, fijngehakt
- 2 theel maiszetmeel
- 500 ml slagroom
- 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd, zaadjes uitgeschraapt
- basilicumblaadjes handvol, de blaadjes
- 4 eieren
- 4 eetl rietsuiker
Bereiding
- Doe de rabarber met 40 gram suiker en de gember in een pannetje en verwarm op laag vuur ca. 10 minuten tot de rabarber zacht is.
- Maak een papje van het maiszetmeel met een beetje rabarbersap in een klein bakje en giet bij de rabarber in de pan. Roer goed door en laat indikken. Verdeel de rabarber over 4 individuele, lage bakjes of giet in een grote, lage schaal van 20 cm ø. Laat helemaal afkoelen.
- Giet de slagroom in een steelpan en voeg 120 gram suiker toe en het vanilleschraapsel + stokje en breng rustig aan de kook. Haal het vanillestokje eruit. Haal even van het vuur.
- Klop de eieren los in een kom en voeg hieraan langzaam de warme room toe terwijl je continu roert. Giet het mengsel terug in de pan en zet op laag vuur. Laat rustig doorwarmen terwijl je blijft roeren tot het custardmengsel is ingedikt (test met een lepel).
- Giet de custard over de afgekoelde rabarber en zet een nacht in de koelkast.
- Verdeel de rietsuiker kort voordat je gaat serveren over de bakjes en karamelliseer deze met een crème brûlée-brander.