Crispy applecrumble
Crispy appblecrumble
Voor 6 gebakjes
- 1 eetl (riet)suiker
- 1 eetl
- kaneel gemalen
- 4 grote appels, geschild en vruchtvlees gesnipperd
- 25 g palmsuiker
- 40 g havermout
- 60 g volkorenmeel
- 60 g boter + extra om in te vetten
- snufje zout
- 6 kleine ovenschaaltjes, ingevet
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180oC.
- Roer de (riet)suiker en de kaneel door elkaar en bestrooi de bodems van de ovenschaaltjes hiermee. Verdeel de appelsnippers erover en druk een beetje aan.
- Meng palmsuiker, havermout, volkorenmeel en een snufje zout in een kom en kneed de boter erdoor. Wrijf tussen je vingers tot kruimels (of maak het kruimeldeeg in de keukenmachine). Verdeel over de appels en druk aan. Bestrooi met nog wat havermout.
- Bak de crumbles in ca. 30 minuten gaar en krokant.