Crostini met spruitjespuree
Crostini met spruitjespuree
Ingrediënten
- 2 plakjes rauwe ham
- 200 g panklare spruitjes
- 40 g amandelen
- 1 teentje knoflook
- 25 g geraspte Parmigiano Reggiano
- olijfolie
- zout en peper
- sneetjes brood naar keuze
Bereiding
- Droog de plakjes ham in een koekenpan op laag vuur (of ± 30 minuten in de oven). Verkruimel daarna.
- Kook intussen de spruitjes beetgaar en laat uitlekken in een zeef.
- Maal de spruitjes grof met de amandelen, knoflook, Parmigiano en twee eetlepels olijfolie in de keukenmachine (of met de staafmixer). Breng op smaak met zout en peper uit de molen, roer er nog wat olie door als het te droog is.
- Gril of rooster sneetjes brood (crostini).
- Serveer de crostini met de puree en bestrooi met stukjes gedroogde ham.
-