Curry Kashmir
Curry Kashmir
Voor 4 personen
- 8 kardemomzaadjes
- 5 zwarte peperkorrels
- 2 theel komijnzaad
- 2 eetl ghee of plantaardige olie
- 2 groene chilipepers, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
- 1 kaneelstokje
- 1 theel geraspte gemberwortel
- 1 theel chilipoeder (of Kashmiri-chilipoeder)
- 250 g okra of paksoi, steelaanzet verwijderd en grof gesneden
- handvol peultjes, steelaanzet verwijderd en grof gesneden
- 250 g tuinbonen, gedopt
- 150 ml yoghurt
- 150 ml groentebouillon
- 2 eetl geschaafde amandelen, geroosterd in een droge koekenpan
- zout
Bereiding
- Stamp de kardemomzaadjes, peperkorrels en het komijnzaad fijn in een vijzel.
- Giet de ghee of olie in een pan en bak de chilipepers ca. 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg het kaneelstokje, gember, chilipoeder en gestampte specerijen toe en roerbak nog ca. 2 minuten.
- Schep de okra in de pan en bak 8 minuten terwijl de pan is afgedekt. Roer af en toe. Als je paksoi gebruikt kan dit korter.
- Giet de yoghurt en bouillon erbij, breng op smaak met zout en laat afgedekt nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Kook de laatste 5 minuten de peultjes en tuinbonen mee.
- Garneer met geroosterd amandelschaafsel en serveer met rijst.