Curry van vis en groenten: Macchi tarkari
Voor 4 personen
- 8 kabeljauwfilets of andere stevige witte vis
- uienzout
- 1 theel kurkuma
- 100 ml mosterd- of zonnebloemolie
- 150 g aardappels, in blokjes
- 150 g bloemkoolroosjes
- 4 tomaten, in vieren gesneden
- 1 eetl korianderpoeder
- 1 eetl komijnpoeder
- 4 eetl water
- zout
Bereiding
- Smeer de vis in met uienzout en de helft van de kurkuma
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de vis goudbruin. Haal de vis uit de pan en houd hem warm.
- Voeg de rest van de kurkuma aan de olie toe en doe de aardappelblokjes erbij. Bak de blokjes ongeveer 1 tot 2 minuten.
- Doe de bloemkoolroosjes erbij, kook deze een paar minuten en voeg dan de tomaten, het korianderpoeder en het komijnpoeder toe en bak alles door en door.
- Voeg 4 eetl water toe en zout naar smaak. Breng de currysaus weer aan de kook.
- Doe de vis weer in de pan en laat deze door en door heet worden. Serveer meteen.