Drumsticks met chilipeper, paprika en tomaat
Drumsticks met chilipeper, paprika en tomaat
Voor 4 personen
- 8 kipdrumsticks
- 2 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 theel zout
- 2 uien, gesnipperd
- klein handje verse koriander, fijngehakt (beetje achterhouden voor garnering)
- 6 groene chilipepers, zaadlijst verwijderd en grof gehakt
- 3 eetl plantaardige olie
- 4 tomaten, in partjes
- 2 groene paprika’s, zaadlijst verwijderd en grof gesneden
- 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en grof gesneden
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes (beetje achterhouden voor garnering)
Bereiding
- Maak met een scherp mes 2-3 inkepingen in elke drumstick en wrijf ze in met een mengsel van gember, knoflook en zout.
- Maak in de keukenmachine - of met een vijzel - een pasta van de helft van de ui, de koriander en de chilipepers. Bedek de drumsticks hiermee.
- Verwarm de olie in een pan en fruit de rest van de ui. Voeg de drumsticks toe en bak op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur klein en laat ze afgedekt in ca. 30 minuten gaar worden. Neem de drumsticks daarna uit de pan en houd ze warm.
- Roerbak de tomaten, paprika’s en lente-ui kort in dezelfde pan.
- Schep de gebakken groenten op een schaal, leg de drumsticks er bovenop en bestrooi met koriander en lente-ui.