Terug Lees dit artikel

Drumsticks met zuurkool

Drumsticks met zuurkool


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.
  2. Bak voor de zuurkool de uienringen ca. 2 minuten in een klontje boter in een ovenbestendige pan. Voeg de appel, zuurkool en laurier toe, giet 100 ml van de witte wijn erbij en breng aan de kook. Voeg peper en zout naar smaak toe en zet afgedekt in de oven (minimaal 1 uur). Schep de zuurkool regelmatig om.
  3. Bak intussen de drumsticks rondom bruin in een klontje boter in een braadpan of hapjespan. Voeg knoflook en salie toe. Knijp de citroen erboven uit en leg ‘m bij de kip. Blus af met de rest van de witte wijn en de runderfond. Breng rustig aan de kook, zet het vuur laag en laat de kip afgedekt in ca. 40 minuten gaarstoven.
  4. Optioneel: haal de drumsticks uit de pan en leg ze, velkant boven, naast elkaar in een ovenschaal. Zet naast de zuurkool in de oven tot het vel van de kip knapperig bruin is. Zeef intussen de jus en houd warm.
  5. Serveer de zuurkool met de kip en een beetje jus.



Dit artikel delen?