Earl Grey mocktail met bramen
Earl Grey mocktail met bramen
Voor 4 cocktails
- water 500 ml
- Earl Grey 4 tot 6 theebuiltjes (afhankelijk van de gewenste sterkte)
- vanillesuiker 2 theel
- ijsblokjes 500 g
- extra voor serveren
- mandarijn 1, de schil in reepjes (gebruik liefst zesteur)
- bevroren bramen handvol
- tonic flinke scheut
Bereiding
- Breng 500 ml water aan de kook, laat iets afkoelen (tot 95°C) en hang de theebuiltjes er in. Laat 3 tot 5 minuten trekken, roer de vanillesuiker erdoor.
- Haal de zakjes eruit en schenk de thee over in een kan met 500 g ijsblokjes.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast.
- Verdeel ijsblokjes en bramen over 4 mooie cocktailglazen. Schenk de koude thee erover.
- Versier met de mandarijnreepjes.