Edamameburger met peulensalade en roergebakken paksoi
Edamameburger met peulensalade en roergebakken paksoi
Voor 4 personen
gekookte edamamebonen 300 g (blik)
rundergehakt 400 g
ei 1 st
knoflook 1,5 teen geperst
chilipoeder 1 theel
gemberpoeder 1 theel
paneermeel 2 eetl
sesamzaad 2 eetl
zonnebloemolie 2 - 3 eetl
zout en peper gemalen
Bereiding
Laat de edamamebonen goed uitlekken in een vergiet, doe ze vervolgens in een de foodprocessor en puls het tot dat bijna een gladde massa is. Voeg vervolgens rundergehakt, ei, knoflook, gemberpoeder, chilipoeder, paneermeel, sesamzaad, zout en peper toe. Puls het nogmaals zodat alles is opgenomen en dat er een samenhangende massa ontstaat.
Vorm van het bruine bonen gehakt vier burgers en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verhit de zonnebloemolie in een ruime bakpan en bak de hamburgers ca. 5 minuten per kant goudbruin en tot ze gaar zijn.
Serveertip: lekker met rauwe peulen en tauge met een gembermarinade en goa boa buns en roergebakken paksoi in reepjes