Eiersalade met bieslook en paprika
Eiersalade met bieslook en paprika
Voor 4 personen
- 4 eieren 2 eetl mayonaise
- 2 eetl yoghurt
- mespunt mosterd
- 1/2 eetl citroensap paar sprieten bieslook, fijngeknipt
- 1/4 rode paprika, fijngesneden stokbrood, voor erbij
- zout en peper
Bereiding
- Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water aan de kook is nog 8-10 minuten.
- Roer intussen de mayonaise, yoghurt, mosterd, citroensap en zout en peper naar smaak door elkaar.
- Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en snijd ze in stukjes.
- Meng ei, mayonaisedressing, bieslook en rode paprika door elkaar. Serveer met stokbrood.
- Lekker bij de lunch of als snack bij de borrel.
Eiersalade Madras
- Vervang de yoghurt en mosterd door 1 theelepel kerriepoeder, een snufje cayennepeper, 3 eetlepels mangochutney en 75 gram (verse) roomkaas.
- Roer de roomkaas met de mayonaise glad en voeg het kerriepoeder en de cayennepeper met zout en peper naar smaak toe.
Tip Roer wat kleingesneden rucola of reepjes komkommer door de eiersalade.