Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit
Fajitabowls met bonenfestival en jackfruit
Voor 4 personen
- bonenfestival 150g (pot, Wisselwaar)
- zonnebloemolie 3 eetl
- knoflook 2 tenen, geperst
- rode ui 1 kleintje, gesnipperd
- tomatenpuree 3 eetl
- tex mex specerijen 2 theel
- jackfruit (blik) 400ml, uitgelekt
- zout & peper
- jonge mais 340g (pot), uitgelekt
- rode paprika 2, in reepjes
- rijst 200g, gekookt en afgekoeld
- avocado 2, in dunne plakjes
- rode biet 1, in flinterdunne reepjes (julienne)
- limoen 2, waarvan 1 uitgeperst en 1 in partjes
- chilivlokken 1 theel
- koriander handvol, fijngesneden
Bereiding
- Bereid de gedroogde bonen zoals op de verpakking staat vermeld en spoel ze daarna af met koud water.
- Verwarm 2 eetlepels van de zonnebloemolie in een bakpan en fruit hierin de knoflook en rode ui ca. 1 minuut. Voeg de tomatenpuree, tex mex-specerijen en uitgelekte jackfruit toe en bak ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper en haal van het vuur.
- Verwarm 1 eetlepel zonnebloemolie in een bakpan en bak de reepjes paprika een paar minuten. Breng op smaak met zout en peper. Haal van het vuur.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de bonen erover, de jackfruit, mais, paprika, avocado en limoenpartjes.
- Besprenkel de rode bietenreepjes met limoensap en verdeel over de kommen. Bestrooi met chilivlokken en koriander.