Flower sprouts of spruiten-blauwekaastamppot met druiven
Flower sprouts of spruiten-blauwekaastamppot met druiven
Voor 4 personen
- 800 g aardappels, geschild en in stukken
- 200 ml melk
- ½ citroen, rasp van de schil
- zout en peper, gemalen
- 500 g spruiten of flower sprouts, schoon
- 2 eetl olijfolie
- 2 eetl rozemarijn, grof gehakt
- 100 blauwe kaas, gebrokkeld
- 15 rode druiven
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de aardappels gaar. Giet af en stoom ze kort droog. Stamp de aardappels samen met de melk en citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de spruiten gaar. Vet de ovenschaal of ovenvorm in met de olijfolie en schep de stamppot erin. Verdeel de spruiten erover en strooi er de rozemarijn, blauwe kaas en druiven over. Bak het geheel circa 20 minuten af in de oven.