Fonio met gegrilde nectarine
Fonio met gegrilde nectarine
Voor 2 personen
- fonio (graansoort) 100 g
- olijfolie 3 eetl
- citroen ½, uitgeperst
- zout en peper
- nectarines 2, in partjes
- bosui 3, in dunne ringetjes
- amandelen 50 g, grof gehakt
- peterselie handvol (ca. 15 g), fijngehakt
- dille klein handje (ca. 7 g), fijngehakt
- munt handvol (ca. 15 g), fijngehakt
Bereiding
- Kook de fonio gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en meng met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan en gril de nectarinepartjes aan beide kanten totdat ze mooie grillstrepen hebben.
- Meng de fonio met de bosui, amandelen en verse kruiden. Schep er als laatste losjes de gegrilde nectarine door.