Frambozentheegebakjes
Frambozentheegebakjes
Voor 20 gebakjes
- 70 g boter
- 35 g basterdsuiker
- 35 g kristalsuiker
- 7 g ei
- 1 g zout
- 95 g bloem
Voor de vulling
- 30 g spijs
- 10 g roomboter
- 4 g ei
- 4 g water
- 4 g patentbloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200C. Meng voor de bodem boter en suiker. Wrijf tot een glad mengsel.
- Voeg het ei toe, wrijf weer glad en kneed er het zout en de bloem door.
- Rol het deeg uit en bekleedt er kleine beboterde vormpjes mee.
- Meng voor de vulling de spijs met de boter. Meng dan het ei en water erdoorheen en ten slotte de bloem.
- Vul de deegbodempjes met dit mengsel. Bak ongeveer 10 minuten in de oven, of tot het deeg mooi goudbruin is.
- Vul de gebakjes met frambozen en schep er eventueel geklopte slagroom op.