Frisse ijsbergsalade met koolrabi en venkel
Frisse ijsbergsalade met koolrabi en venkel
Ingrediënten
- 1 venkel, in stukjes
- 1 koolrabi, geschild en in stukjes
- zout en peper
- 6 eetl olijfolie
- 2 eetl azijn naar keuze
- 1 krop ijsbergsla, in reepjes
- 1 bosje radijsjes, loof eraf en gehalveerd
- 1 rode ui, in halve ringen
- handje fijngesneden peterselie
- 1 schaaltje dille (15 g), fijngehakt
Bereiding
- Kook de stukjes venkel en koolrabi samen beetgaar in gezouten kokend water, ca. 3 tot 4 minuten. Spoel goed af onder koud water, laat uitlekken en dep daarna droog.
- Klop een vinaigrette van olijfolie, azijn en peper en zout.
- Hussel de stukjes venkel en koolrabi en de reepjes ijsbergsla door elkaar en meng de dressing erdoor. Bestrooi met de radijsjes, de rode ui en de groene kruiden.