Gebakken little gem met burrata en spekjes
Gebakken little gem met burrata en spekjes
Voor 2 personen
- olijfolie 1 eetl
- little gem (bindsla) 2, in de lengte gehalveerd
- zout
- burrata 1 bol (100g), gescheurd
- gerookte spekreepjes 100g, uitgebakken
- gegrilde paprika in olie (potje) 50g, in reepjes
- DRESSING:
- tijm 2 eetl, grof gehakt
- witte wijn 2 eetl
- olijfolie 2 eetl
- fijne mosterd 1 theel
- zout & peper, gemalen
Bereiding
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan. Bestrooi de halve little gems met een flinke snuf zout en bak ze in de (grill)pan voor ca. 2 minuten per kant zodat ze een mooi goudbruin kleurtje krijgen en een lekkere roostersmaak.
- Meng intussen voor de dressing de tijm, witte wijn, olijfolie en fijne mosterd door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Leg de geroosterde little gems op 2 borden en leg de burrata, spekblokjes en gegrilde paprika erbij. Besprenkel met de dressing en maal er nog wat extra peper over.