Gebakken paksoi met shoyudressing
Gebakken paksoi met shoyudressing
Voor 4 personen
- zonnebloemolie 2 eetl
- paksoi 1 flinke, gewassen en in de lengte in vieren gesneden
- basmatirijst (gekookt) 250g, voor erbij
- zout & peper (optioneel)
- SHOYUDRESSING:
- shoyu (milde sojasaus) 4 eetl
- granaatappel 1, de pitjes
- rode peper ½, in ringen
- korianderblaadjes 3 eetl, grof gehakt
- sesamolie 1 eetl
Bereiding
- Meng alle shoyudressing-ingrediënten door elkaar en zet opzij.
- Verhit de zonnebloemolie in een ruime bakpan op middelhoog vuur en leg de parten paksoi eerst met de snijkant naar beneden in de pan. Bak ze per kant ca. 3 minuten.
- Zet het vuur vervolgens laag en voeg de dressing toe. Laat ca. 2 minuten garen.
- Serveer de paksoi met gekookte basmatirijst.