Gebakken roodbaars met groenten en mosterdsaus
Gebakken roodbaars met groenten en mosterdsaus
Voor 4 personen
- 4 roodbaarsfilets à 120 g
- 1 eetl tarwebloem
- 2 eetl olijfolie
- zout
- 1 rode paprika, in repen
- 1 gele paprika, in repen
- ½ komkommer, zaadlijst verwijderd en in repen
- ½ courgette, zaadlijst verwijderd en in repen
Voor de mostersaus
- 200 ml visfond
- 50 ml droge witte wijn
- 100 ml (soja)room
- 2 ansjovisfilets, fijngeprakt
- 1 eetl fijne mosterd
Bereiding
- Meng voor de saus de visfond, de wijn, de room en de ansjovis in een pannetje en kook tot de helft in.
- Klop de mosterd door de saus en laat nog even doorkoken. Roer de saus door een zeef.
- Haal de vis door de bloem, verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de vis aan beide kanten bruin en gaar. Bestrooi licht met zout.
- Roerbak ondertussen de reepjes groenten ca. 1 minuut in de rest van de olie.
- Verdeel ze over het midden van 4 borden, leg de roodbaars erop en druppel de saus eromheen.