Gebakken sla met zalm
Gebakken sla met zalm
Voor 4 personen
- plantaardige olie scheut, om in te bakken
- wilde zalm 4 stukken van ieder 125 g
- zout en zwarte peper
- knoflook 3 tenen, gehakt
- sla 1 krop, bladeren losgemaakt en elk in vier stukken gescheurd
- oestersaus 2 eetl
- water 100 ml
- witte peper gemalen
- bosui 2, in stukjes
- zwart sesamzaad klein handje, geroosterd
Bereiding
- Verhit voor de zalm een scheutje olie in een bakpan. Bestrooi de zalmfilets met zout & peper en bak ze 3 minuten per kant.
- Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de knoflook 1 minuut. Doe de sla erbij en roerbak heel kort op hoog vuur. Meng er de oestersaus en 100 ml water door en bestrooi rijkelijk met witte peper. Zet warmtebron meteen uit.
- Serveer de zalm op de geroerbakte sla. Bestrooi met bosui en sesamzaad.