Gegratineerde chinese kool
        
    
    
                    Gegratineerde Chinese kool
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 Chinese kool, stronkaanzet verwijderd en in reepjes gesneden
- 1 eetl olijfolie
- 2 uien, in dunne ringen 
- 1 eetl kerriepoeder
- 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes
- zout en peper
- 100 g geraspte belegen kaas
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de oven voor op 200°C.
- Blancheer de koolreepjes ca. 1 minuut in kokend water. Haal uit de pan en laat uitlekken in een vergiet.
- Verhit de olie in een pan en bak de uien glazig. Roer de kerrie erdoor en bak al roerend mee tot het gaat geuren.
- Schep de peer erdoor en een beetje zout en peper.
- Schep het ui-peermengsel in een ovenschaal en leg de goed uitgelekte kool erop. Dek af met de geraspte kaas en gratineer ± 15 minuten in de oven.
                    
    	Ook lekker met paksoi in plaats van Chinese kool
            
    
                     
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    