Gegrilde meloensalade
Gegrilde meloensalade
Voor 4 personen
- meloen ½, in punten
- olijfolie 5 eetl
- zout & peper gemalen
- gembersiroop 2 eetl
- limoen 1, het sap
- couscous 200g, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- feta (of vegan Griekse feta-alternatief) 150g, gebrokkeld
- bosui 3, in ringen gesneden
- rucola 75g
- dille 15g, grof gehakt
Bereiding
- Verhit een grillpan op hoog vuur. Smeer de punten meloen in met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze per kant ca. 30 seconden in de pan tot er grillstreepjes te zien zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng voor de dressing de rest van de olijfolie met de gembersiroop en het limoensap in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel de gegaarde couscous, de feta, bosui, rucola en dille door elkaar en meng de dressing er voorzichtig door.
- Verdeel de salade over 4 borden en leg de stukken gegrilde meloen ertussen.