Gegrilde witlof op Italiaanse wijze met spinazie
Gegrilde witlof op Italiaanse wijze met spinazie
Voor 4 personen
- 4 struikjes radicchio, in de lengte gehalveerd, (of 2 struikjes witlof extra)
- 2 struikjes witlof, in de lengte in vieren gesneden
- 8 plakjes pancetta of ontbijtspek, gehalveerd 100 g Fontina, in plakjes (of andere zachte kaas) 200 g spinazie, gewassen en gedroogd zeezout en peper uit de molen
Bereiding
- Zet een grillpan op het vuur, smeer de stukken witlof en radicchio in met olie en gril ze ± 30 seconden aan iedere kant.
- Leg de plakjes pancetta of ontbijtspek erop, keer en grill kort mee.
- Leg de kaas erop en schep de spinazie erbij. Haal van het vuur zodra de kaas begint te smelten.
- Verdeel de inhoud van de pan over 4 borden, bestrooi met zout en peper uit de molen en serveer.