Gember-kaneelpeertjes
Gember-kaneelpeertjes
Voor 4 personen
- 4 peren, geschild en gehalveerd
- 2 limoenen, gehalveerd en uitgeperst
- 2 kaneelstokjes
- 2 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
- 1-2 eetl gehakte walnoten (garnering)
Bereiding
- Verwijder het klokhuis uit de peerhelften en besprenkel het vruchtvlees met een beetje limoensap.
- Leg de peren in een pan en voeg zoveel water toe dat de peren net onderstaan. Breng aan de kook en voeg de limoenhelften, het limoensap, de kaneelstokjes en gember toe. Laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de peren uit het kookvocht en laat ze uitlekken. Verwijder de kaneelstokjes. Kook het kookvocht in tot een mooie, lichte siroop.
- Leg de peren met de bolle kant naar boven op dessertbordjes, schenk de siroop erover en garneer met walnoten.