Gemengde groentecurry met kokos
Gemengde groentecurry met kokos
Voor 4 personen
- 2 eetl plantaardige olie
- 200 ml geraspte kokos
- 6 gedroogde rode chilipepers
- 2 eetl korianderzaad
- 2 kruidnagels
- 10 zwarte peperkorrels
- 2 uien, gesnipperd
- 725 ml water
- ½ zwart of bruin mosterdzaad
- ⅓ theel komijnzaad
- ¼ theel kurkuma
- 1 kaneelstokje
- 250 g gemengde groenten (bijv. zoete en gewone aardappel, sperziebonen en doperwten), in blokjes
- 1 Chinese kool, in reepjes
- 1 theel limoen- of citroensap
- zout
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de geraspte kokos al omscheppend 5 minuten. Haal de pan van het vuur, schep de kokos in de mengbeker van de blender en zet opzij.
- Bak de chilipepers en 1 eetl van het korianderzaad kort in dezelfde pan en voeg de kruidnagel en peperkorrels toe. Bak al roerend 2-3 minuten en haal van het vuur.
- Blend de kokos samen met de geroosterde specerijen, de helft van de uien en 125 ml water tot een egale pasta.
- Verhit de rest van de olie en bak de rest van het korianderzaad, het mosterdzaad en komijnzaad, de kurkuma en het kaneelstokje en de rest van de ui ca. 5 minuten tot de zaadjes openspringen en de ui glazig is. Schenk er 600 ml water bij, voeg zout naar smaak toe en breng aan de kook.
- Kook de groenten in volgorde van benodigde kooktijd gaar in de currysaus.
- Roer er voor het serveren limoen- of citroensap door.