Terug Lees dit artikel

Gemengde groentecurry met kokos

Gemengde groentecurry met kokos


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de geraspte kokos al omscheppend 5 minuten. Haal de pan van het vuur, schep de kokos in de mengbeker van de blender en zet opzij.
  2. Bak de chilipepers en 1 eetl van het korianderzaad kort in dezelfde pan en voeg de kruidnagel en peperkorrels toe. Bak al roerend 2-3 minuten en haal van het vuur.
  3. Blend de kokos samen met de geroosterde specerijen, de helft van de uien en 125 ml water tot een egale pasta.
  4. Verhit de rest van de olie en bak de rest van het korianderzaad, het mosterdzaad en komijnzaad, de kurkuma en het kaneelstokje en de rest van de ui ca. 5 minuten tot de zaadjes openspringen en de ui glazig is. Schenk er 600 ml water bij, voeg zout naar smaak toe en breng aan de kook.
  5. Kook de groenten in volgorde van benodigde kooktijd gaar in de currysaus.
  6. Roer er voor het serveren limoen- of citroensap door.



Dit artikel delen?