Gepekelde little gems met tomatenmix
Gepekelde little gems met tomatenmix
Voor 4 personen
- little gem (bindsla) 2, gehalveerd
- zout
- Wild Wonders tomaatjes 200g, gehalveerd
- gekleurde vleestomaten 2, in plakjes
Voor de paprikadressing
- rode paprika 1, in kleine blokjes
- gerookte paprikapoeder 1 eetl
- knoflook 1 teen, geperst
- rode ui 1, fijngesnipperd
- citroen ½, rasp en sap
- yoghurt (of vegan alternatief) 100ml
- mayonaise (of vegan alternatief) 3 eetl
- peterselie 2 eetl, grof gehakt
- zout & peper gemalen
Bereiding
- Leg de little gems op een bord met het snijvlak naar boven en pekel ze door er een flinke snuf zout op te strooien en koud weg te zetten in de koelkast.
- Roer voor de dressing de paprikablokjes, gerookte paprikapoeder, knoflook, rode ui, citroenrasp en -sap, (vegan) yoghurt, (vegan) mayonaise en peterselie toe door elkaar. Breng op smaak met zout & peper.
- Leg in een platte schaal de gepekelde little gems, Wild Wondertomaatjes en vleestomaten en schep de dressing er royaal overheen.