Terug Lees dit artikel

Gepocheerde schol met Thaise saus en kool

Gepocheerde schol met kool en Thaise saus


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Wrijf het citroengras, koriander, sjalot, knoflook, gember en chilipeper tot een pasta in de vijzel.
  2. Verhit de olie en fruit het kruidenmengsel ca. 3 minuten op laag vuur.
  3. Voeg de kokosmelk en de spitskool toe. Sluit de pan en stoof de kool op matig vuur in ca. 10 minuten zacht. Giet af maar vang het kookvocht op. Houd de kool warm.
  4. Breng het kookvocht tegen de kook aan en pocheer de scholfilets er in ca. 5 minuten in gaar.
  5. Haal de vis met een schuimspaan uit de pan en roer daarna de tomatenpuree door het pocheervocht.
  6. Leg een lepel gestoofde kool op 4 borden en schep er een beetje van de tomatensaus over. Leg hierop de scholfilets en bestrooi met koriander en peper en zout naar smaak. Druppel de rest van de saus eromheen.



Dit artikel delen?