Gepofte aardappels met garnalensalade, alfalfa en tuinkers
Gepofte aardappels met garnalensalade, alfalfa en tuinkers
Voor 2 - 4 personen
- 2 grote aardappelen
- grof zeezout
- 2 eetl crème fraîche of zure room
- 200 g garnalen
- sap van 1 limoen
- klein handje bieslook, fijngesneden
- 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- doosje tuinkers
- zeezout uit de molen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Boen de aardappelen schoon en verpak ze in aluminiumfolie.
- Strooi een flinke laag grof zeezout op de bodem van een ovenschaal of bakplaat. Leg de aardappelen erop en pof ze in ca. 1 tot 1½ uur gaar (check of ze zacht zijn).
- Snijd de aardappels overlangs middendoor en hol ze voor de helft uit.
- Meng het aardappelvruchtvlees met de crème fraîche of zure room, de garnaaltjes, het limoensap, de bieslook en de tomaten en breng op smaak met zout.
- Vul de aardappelhelften met dit mengsel en garneer met tuinkers.