Gesmoorde koolraap met prei en paddenstoelen
Gesmoorde koolraap met prei en paddenstoelen
Voor 4 personen
- 2 eetl olijfolie
- 1 koolraap, geschild en in blokjes
- 2 preien, in repen
- 250 g paddenstoelen (zoals kastanjechampignons of cantharellen), in stukken
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 4 zongedroogde tomaten op olie, drooggedept en in kleine stukjes
- zout en peper
Bereiding
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de koolraap en de prei ca. 3 minuten.
- Zet het vuur laag, doe het deksel op de pan en smoor de groenten in ca. 8 minuten gaar. Voeg zo nodig een klein beetje water toe.
- Verhit in een bakpan de rest van de olijfolie en bak de paddenstoelen al omscheppend in ca. 2 minuten bruin.
- Meng de lente-ui, stukjes tomaat en de paddenstoelen door de koolraap en breng op smaak met zout en peper.