Gesmoorde prei met kerrie en room
Gesmoorde prei met kerrie en room
Ingrediënten
- 1 eetl olijfolie
- ½ eetl kerriepoeder
- 1 kg prei, schoongemaakt en in grove stukken
- 2 eetl room
- 6 preien, schoongemaakt
- (groene bladeren verwijderen) en doormidden gesneden
- 9-10 eetl olijfolie
- 4 eetl balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 ui, gesnipperd
- klein handje basilicum, fijngesneden
- klein handje koriander, fijngesneden
- 1 lenteuitje, fijngesneden
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in dunne ringetjes
Bereiding
- Smeer de prei in met 1-2 eetlepels olijfolie.
- Zet een grillpan op hoog vuur en leg de prei erin. Grillbak de preitjes tot er rondom mooie streepjes op staan en haal ze uit de pan.
- Maak ondertussen een mengsel van 8 eetlepels olijfolie, azijn, knoflook, ui, basilicum, koriander, lente-ui, en chilipeper.
- Leg de gegrilde prei in een schaal en giet het olijfoliemengsel erover terwijl de prei nog heet is. Laat ca. 20 minuten marineren. Eet lauwwarm of koud.
Lekker met gepocheerde vis en gebakken aardappeltjes.